Technology

Miten löytää oikea väri ja materiaali vanhojentanssimekolle

Vanhojen tansseihin mekon ostaminen on monen nuoren naisen lukioajan kohokohta. Vanhojentanssimekosta on saatettu unelmoida jo pitkään ennen varsinaista juhlapäivää ja unelmien mekko onkin monen mielessä selvänä ideana jo kauan ennen mekkokaupoille kävelemistä. Vanhojentanssimekot ovat todella kysyttyjä jo kuukausia ennen itse juhlapäivää, joten ajoissa kannattaa olla liikkeellä. Moni pähkäilee mekon väriä ja materiaalivalintaa pitkään, vaikka mieleinen mekkomalli olisikin jo tiedossa. Vinkeillämme löydät juuri oikean värin ja materiaalin mekollesi.

Vanhojentanssimekkojen värimaailma on todella laaja, joten jokaiselle löytyy sopiva väri. Värivaihtoehtoja kannattaa tutkailla kaikessa rauhassa ja värejä eri materiaaleissa kannattaa vertailla. Vertailu kannattaa aloittaa vaikkapa Internetistä, jossa JJ’s House ja monet muut myyvät paljon juhlamekkoja. On helppo lähteä liikkeelle esimerkiksi omista lempiväreistä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että oma lempiväri ei välttämättä ole sinua parhaat pukeva väri, vaan se voi olla joku aivan toinen. Tästä syystä värien suhteen kannattaa olla avoin.

vanhojentanssimekot

Materiaalit vanhojentanssimekoissa ovat myös melko monipuoliset. Vaikka useimmat valitsevatkin mekon materiaaliksi kiiltävän satiinin tai paksun tyllin, löytyy muitakin materiaaleja mekkoihin. Jos mekon muotokieli on hyvin yksinkertainen, kannattaa materiaalivalinnoilla tuoda lisää kiinnostavuutta asuun. Näyttäviä materiaaleja ovat esimerkiksi sametti, suuriompeleinen pitsi ja organsakangas. Myös materiaalien kanssa suosittelemme olemaan rohkeita, sillä perinteinen satiini ja tylli ovat lähes tylsyyteen asti perinteisiä materiaaleja, joita näkee liikaa vanhojen päivänä. Erikoinen kangas yllättävästä värissä on helppo tapa erottua massasta.

Väreistä tyypillisimpiä vanhojen mekoissa ovat tummansininen, haaleaa roosa ja utuinen sininen, tummansininen, musta ja metallinharmaa. Värikartta on kuitenkin täynnä toisen toistaan herkullisempi värejä, jotka ovat vähemmän tyypillisiä nuorten naisten päällä. Esimerkiksi räiskyvä fuksianpunainen on kiinnostava väri, joka sopii etenkin kalpeaihoiselle henkilölle ja tummatukkaiselle kaunottarella. Se on väri, joka jää mieleen. Terrakotanpunainen on toinen upea väri, jota näkee aivan liian vähän vanhojentansseissa. Terrakotanpunainen värinen mekko sopii etenkin päivettyneelle iholle eikä haittaa vaikka päivetys olisi tullut suoraan purkista. Tämän vuoden hittiväri laventeli näyttää myös kiinnostavalta värivaihtoehdolta vanhojen tansseihin. Tyttömäinen mekko saa raikkautta yllättävästä väristä, joka pukee mielestämme kaikkia. Laventeli etenkin oiva valinta heille, jotka pitävät pastelliväreistä, mutta ovat kyllästyneet vaaleaan roosaan ja vaaleansiniseen.

Jos värivalinnassa haluaa laittaa varmaan päälle, kannattaa suosia klassisia perusvärejä, kuten kirkkaanpunaista, syvän violettia, kirkkaansinistä, samppanjaa ja mustaa. Niissä ei voi mennä pieleen, vaan ne ovat aina tyylikkäitä ja universaalisti imartelevia värejä eli ne sopivat niin tummalle kuin vaaleallekin henkilölle.

Materiaaleissa kannattaa suosia mahdollisimman kevyitä ja ilmavia kankaita, joissa on helppo liikkua ja jotka eivät tanssiessa tunnu päällä raskailta. Jos mekossa on useampi kerros esimerkiksi helmakangasta, kannattaa materiaaliksi valita kevyt kangas, joka laskeutuu päällä luonnollisesti. Useamman erilaisen kankaan yhdistely voi olla toimiva ratkaisu jos paksumpaa kangasta haluaa käyttää, mutta haluaa silti voida liikkua mekko päällä mahdollisimman luonnollisesti. Sametti on todella näyttävä kangas eikä sitä tarvitse pukea päälle useita kerroksia näyttävän lopputuloksen luomiseksi.

Organsakangas on luksusmateriaali, joka sopii etenkin mekkoihin, joissa on paljon laskoksia ja liikettä. Jos mekon teetättää ompelijalla, kannattaa materiaaleista keskustella tarkasti. Ompelija kykenee ammattimaisesti arvioimaan millainen kangas näyttää parhaalta minkäkin mallissa mekossa. Satiini on hyvin yleinen kangas vanhojentanssimekoissa, koska se sopii oikeastaan kaiken mallisiin mekkoihin. Lisäksi se on kohtuuhintainen kangas, joka näyttää elegantilta nuoren yllä. Tästä syystä se on monen nuoren naisen suosikki.

Fantastiska festklänningar inspirerade av kändisar

Back to top button

Adblock Detected

Please disable AdBlock or whitelist this domain.